Træterrasse - forslag og galleri af træterrasser:
- Går man med tanker om at bygge en ny terrasse eller renovere eksisterende træterrasse omkring sit hus, så følger her lidt billeder til inspiration. Mange af billederne er venligst indsendt af vore kunder.
- Altid en god ide at få et indblik i hvordan andre har bygget deres træterrasse.
- Mellem billeder kan læses lidt historisk om det at bygge terrasser – god fornøjelse…
Her ses terrasse med ubehandlede terrassebrædder efter sæson - robinietræ:
Terrasse gennem tiderne – lidt historie (Fra Bolius web)
En træterrasse er et relativt nyt fænomen, som i Danmark stort set ikke fandtes før 1930.
Før 1930
For hundrede år siden og længere tilbage fandtes terrasser stort set ikke. Det nærmeste, man kom, var de brolagte gårdspladser på gårde på landet eller en hyggelig siddeplads på plænen i haven.
I byerne var det stort set kun de store klassiske villaer, der havde direkte adgang til have. Disse huse havde ofte en havedør fra en af opholdsstuerne ud til en slags afsats med en trappe, der gik videre ned til haven. Afsatsen og trappen blev hovedsagelig bygget for at få huset til at se større og mere pompøst ud og for at understrege husets symmetri.
Heller ikke murermestervillaerne havde oprindeligt terrasser. Man havde måske nok en god plads i græsset med læ for vinden, hvor havemøblerne stod. Men den eneste adgang til haven var som regel husets hoveddør.

Træerrasse gennem tiderne – lidt historie (Fra Bolius web) – forsat:
1930-1960
Først i 1930’erne, da funktionalismen kom til Danmark, blev det mere almindeligt med terrasser og havedøre. Funktionalismen brød med tidligere tiders arkitektur, hvor form og symmetri var vigtigst. De funktionalistiske huse, f.eks. funkishuse og bungalower, blev derimod indrettet, så de tog udgangspunkt i folks behov, og hvad huset skulle bruges til. Det betød, at mange huse fik terrasser, enten i stueplan, på 1. sal eller som tagterrasser. Og der var som regel direkte adgang til terrassen via en havedør. Terrassen var ikke længere kun til pynt, men blev bl.a. brugt til soldyrkning.
Se mere her om havemøbler i miljørigtigt robinie træ der matcher træterrasse
Terrasser gennem tiderne – lidt historie (Fra Bolius web) – forsat:
1960-1970’erne
I parcelhuse fra 1960’erne og 1970’erne er der normalt en eller flere havedøre fra stuen direkte ud på en sydvendt terrasse. Haverne var omgivet af ligusterhække og stedsegrønne træer og buske, så man kunne sidde ugeneret og nyde livet i fred og ro på terrassen, måske i læ af en bambus.

Sol terrasser gennem tiderne – lidt historie (Fra Bolius web) – forsat:
1980 og frem
I dag kan vi stort set ikke få havedøre og terrasser nok. Det er ikke nok med én træterrasse lige ved huset og med havedøre fra stuen. Nu vil vi også gerne have en terrasse med morgensol, hvor morgenmaden kan nydes, og en med aftensol til aftenkaffen.
Træterrassen ved huset går gerne rundt om store dele af huset, så der er adgang til den direkte fra værelserne. Der må også gerne være en terrassedør i badeværelset, så der er god udsigt til haven fra karbadet. Også fra det nye store køkken-alrum skal der helst være adgang til en terrasse med udekøkken, hvor maden kan tilberedes i sommermånederne.



Bemærk træterrasse her omkranset af robinie splintfri naturpæle som espalie pæle beklædt med rivnet.

Nedenfor ses robinie træfliser som man også kan lave en holdbar træterrase med.
Nedenfor ses Blomster kasse bænk med plantekasser på siden – klik på link for mere info.
Matr. anvendt her er 27x120mm terrassebrædder samme som anvendes til træterrasse – matcher perfekt!
Plantekasse – Havebænk og Gråmis ville ikke rigtig med på billedet…
Ønsker I yderligere inspiration eller råd og vejledning om træterrasse, så kontakt os på
telefon +45 9854 8767 eller på mail info@skovTrup.dk.