Robinie Træ til Fuglekasse …

fuglehus

Så skal Pelle hjem og i gang med - projekt fuglekasse 🐦👷

For en tid siden kom Pelle forbi med hans far for at købe lidt robinie træ til hjemmelige Gør Det Selv projekter…

Jon fra lageret spottede hurtigt at her var der en lille “Gør Det Selv purk” der kunne bruge lidt frasorteret træ til Byg Selv projekter 😉

Robinie er jo bare en holdbar træsort fra naturens side og derfor god til fuglekasse – godt nok lidt hårdt at save til, men det giver jo gode muller 💪

👉 Lidt om fuglekasse & redekasser – Tekst fra Skoven i Skolen:
✅ De hulrugende fugle
Nogle fugle vil kun bygge deres reder i huller. Det gælder f.eks. blåmejsen, musvitten, sortmejsen, topmejsen, sumpmejsen og spætmejsen, spætten, stæren, fluesnapperen og uglen. Man kalder dem for hul-rugende fugle.
✅ Spætten hakker huller
De fleste af de hulrugende fugle kan ikke lave deres huller selv. Spætten er en af de få, der kan. Den hakker huller med sit næb i gamle og døde træer. Spætten hakker sig et nyt hul hvert år – og forlader altså også et hul om året. Det hul flytter en af de hulrugende fugle ind i. Hullerne er sikre og trygge at yngle i, fordi rovdyr har svært ved at komme til æg og unger.
✅ Redekasser som spættehuller
Du kan også lave sikre huller til de hulrugende fugle ved at bygge redekasser. Redekassernes huller ligner hullerne i de gamle træer – og fuglene vil meget gerne flytte derind. Samtidig er der også mange af de fugle, der ikke ruger i huller, der bruger redekasserne i stedet for almindelige redesteder i træerne.
✅ Hvornår skal kassen op ?
Du kan sætte fuglekasserne op allerede om efterår/vinteren. Så har fuglene god tid til at undersøge deres fremtidige hus, før det bliver forår. Fuglekasserne er også et sikkert skjul, og en del spurve og mejser sover faktisk i kasserne om vinteren. Du kan også fint sætte kasserne op i marts eller april.

Vi håber senere at kunne vise resultat af Pelle og hans fars anstrengelser 💚

Skal du også have gjort vinterklar til havens fugle så kig forbi SkovTrup – så finder vi lidt træ der kan passe til projekterne.
PS. Der kan findes megen god info. om Fuglekasse & Redekasser – størrelser og huller på websiden Skoven-i-skolen 💡
Byggevejledninger er fra websider: Fugleværnsfonden & KFUM Spejderne

Se mere om brædder til fuglekasse i robinie træ og bestilling af disse her på vor shop side !

Har i lignende projekter med robinie træ eller kalmarbrædde så tag endelig fat i os her ved team SkovTrup 👍
For råd og vejledning, så kontakt os på
telefon +45 9854 8767 eller på mail info@skovTrup.dk

Indkøbskurv
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen
    Scroll to Top